FAQ docenten/leerkrachten

Wij willen graag Engels op een leukere manier aanbieden op onze (basis)school, kunnen we WordJo naast elke methode inzetten?

 • Jazeker! Het is belangrijk (vooral op basisscholen) dat leerlingen met een bepaalde woordenschat starten op het voortgezet onderwijs. WordJo helpt leerlingen deze woordenschat op te bouwen. Bovendien is het kosteloos scholen account een erg leuke manier om tegen elkaar te spelen in de klas en nog motiverend ook! WordJo is naast elke methode in te zetten. Oh en nog GRATIS ook!
 • Gamen en woordjes leren is de toekomst!

Heb ik als leerkracht/docent inzicht in de resultaten van mijn leerlingen?

 • Ja! Er is een speciaal account voor scholen, de zogenaamde “WordJo Academy”. Als docent/leerkracht heb je volledig inzicht in wat een leerling doet, hoe deze het doet en een fouten analyse per taak.
 • Maak een kosteloos klassenaccount aan, zet je leerlingen erin, of laat ze zichzelf erin zetten. Zet taken klaar en laat ze tegen elkaar spelen, superleuk!
 • Kosteloos! klik hier

Met WordJo kan ik als docent/leerkracht ook toetsen, hoe zit dat?

 • In elke spel wat een leerling speelt wordt berekend hoe de leerling het gedaan heeft. Dit percentage wordt omgezet in een cijfer. Aan jou als docent/leerkracht of je 1 fout per punt of wat minder zwaar je toetsing af wilt nemen. Je zou zelfs elke leerling op zijn/haar niveau kunnen beoordelen en dat zonder toetsen te hoeven maken en na te kijken, want dit doet WordJo helemaal voor jou!……docenten/leerkrachten hebben het namelijk al druk genoeg! Woordjes leren en toetsen, ideaal!

Wij hebben te horen gekregen van de inspectie dat Engels op onze school niet op peil is, is WordJo een goede manier om dit te verbeteren?

 • Jazeker! Woordenschat is dé manier om het niveau op te krikken op een (basis) school. Het is mogelijk om WordJo naast de bestaande methode te gebruiken maar het is ook mogelijk om de “Worksheets” te gebruiken die WordJo aan biedt. Deze worksheets zijn er alleen nog voor Engels. Deze worksheets zijn ontwikkeld met doorlopende leerlijnen per groep. Bij elk Worksheet is een kant en klaar spel voor de leerlingen om te spelen.

Is WordJo geschikt voor het voortgezet onderwijs?

 • WordJo is geschikt voor iedereen die op een leukere manier woordjes wil gaan leren. Het maakt niet uit hoe oud je bent, als je het op deze manier leuk vindt waarom zou je dan WordJo niet gebruiken? Het gaat per slot van rekening om de cijfers, nietwaar?

Vanaf welke leeftijd is WordJo te gebruiken?

 • Zodra een leerling kan lezen is WordJo geschikt! In principe is WordJo vanaf groep 4 geschikt om woordjes te leren maar er zijn ook verhalen bekend van kinderen die WordJo al op jongere leeftijd gebruiken. Ook leuk in de klas te gebruiken om leerlingen die voor lopen uit te dagen. Leerlingen kunnen zelfstandig heel makkelijk WordJo spelen en woordjes leren!

Welke talen biedt WordJo aan? En komen er nog meer talen?

 • Engels, Spaans, Frans en Duits zijn er op dit moment, maar we zijn bezig met andere talen. Hou ons in de gaten via social media of deze site.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt voor mijn WordJo Academy account.

 • Geen probleem, typ je e-mailadres in bij “wachtwoord vergeten” klik hier en reset je wachtwoord. Kijk in je mailbox!

Waarom is er geen app van WordJo?

 • Een programma online kan je op álle devices spelen, ook op een computer en laptop. WordJo kan je dus op alle devices spelen, met een app kan dat niet.

Wij hebben onze eigen methode ontwikkelt, is het mogelijk je eigen lijsten toe te voegen op WordJo?

 • Het is zeker mogelijk om eigen lijsten op WordJo te krijgen, mail ons je lijsten via info@WordJo.com , kijk op eigen lijsten voor meer info. Je eigen lijsten, je eigen woordjes leren.

Hoe werkt het gratis schoolaccount?

 • Per school is het mogelijk om 1 gratis account te gebruiken. Deze is in te richten door de docent/leerkracht, voor zowel basis als voortgezet onderwijs:
 • Stap 1: Maak een account aan en geef de klas jouw eigen naam
 • Stap 2: Voeg leerlingen toe
 • Stap 3: Voeg taken toe, hierbij kan je ook toevoegen wanneer je wilt dat je leerlingen deze taak volbracht hebben
 • Stap 4: Voeg de normering van de taak toe, zodat je ook een cijfer voor de taak kan geven zonder deze na te hoeven kijken
 • Stap 5: Klik op een leerling om zijn/haar eigen inlognaam en wachtwoord te geven om in jouw de taak/taken te maken.
 • Nog vragen? bekijk het filmpje: 

Ik heb meerdere klassen en wil graag WordJo voor al deze klassen inzetten, is dit mogelijk?

WordJo:

Woordjes stampen, woordjes leren wordt leuker met WordJo. Engelse woordjes leren, Engels leren, Franse woordjes leren, Frans leren, Duitse woordjes leren, Duits leren, Spaanse woordjes leren, Spaans leren op een leukere manier met WordJo. WordJo is gratis te spelen in de klas. Ook thuis kan je doorspelen en blijven leren. Moderne vreemde talen op een moderne manier leren. Leren met een beloning. 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Lees hierover in onze Privacy policy    OK