FAQ ouders

WordJo is een spel. Is het wel goed voor mijn kind om op deze manier zijn/haar woordjes te leren?

 • Spelend leren is door hoogleraren onderzocht en bewezen effectiever dan uit een boek leren. Kinderen willen graag met de telefoon aan de slag, waarom niet WordJo laten oefenen? Het leren omgaan met een telefoon, tablet, computer, iPad, macbook, chromebook is belangrijk voor opgroeiende kinderen. Al deze vernieuwingen zijn niet meer weg te denken, dus waarom niet op een goede manier inzetten? Kinderen leren op deze manier dat je ict op een educatieve en effectieve manier in kunt zetten.

Hoe helpt WordJo mijn kind met woordjes leren?

 • Door het interactieve van het spel, de snelheid en het direct horen van de woordjes versnel je het leren van woordjes. Je kind zit even volledig in de wereld van WordJo. Je hoort woordjes, zoekt de vertaling en typt de woordjes. WordJo is alles in 1. Door het horen van een vreemde taal wordt je auditieve geheugen (luistervaardigheid) verbetert. Luistervaardigheid is belangrijk in het snappen van een gesprek of een luistervaardigheid stuk.
 • De fouten analyse geeft je inzicht in wat je kind nog moet leren. Pure tijdswinst!

Hoe kan ik als ouder zien wat mijn kind gedaan heeft binnen WordJo?

 • Er is een speciaal portaal waar ouders in kunnen loggen. Hier kunnen ouders meteen zien wat en hoe hun kind het gedaan heeft. De fouten analyse is een bewijs welke woordjes een kind wel of niet al kan. Als ouder is het goed om dit inzicht te hebben en deze gegevens te delen met hun kind. Smoesjes zijn dan ook verleden tijd. Wil je zelf meedoen met woordjes leren? Dat kan, vink aan dat ook jij mee speelt en haal zo jouw woordjes weer op van vroeger. Motiverend voor jou en je kind, samen woordjes leren, samen strijden.

Vanaf welke leeftijd is WordJo te gebruiken?

 • Zodra je kind kan lezen is WordJo geschikt! In principe is WordJo vanaf groep 4 geschikt om woordjes te leren, maar er zijn ook verhalen bekend van kinderen die WordJo al op jongere leeftijd gebruiken. Als je kind al jong gemotiveerd is lekker laten oefenen. Woordenschat en veel woordjes leren is belangrijk!

Gaat mijn kind met WordJo sneller woordjes leren?

 • Spelenderwijs woordjes leren is voor je kind bijna altijd leuker dan uit een boek leren. WordJo neemt hen mee in de wereld van woordjes leren dus het gaat zeker sneller dan uit een boek woordjes opschrijven. WordJo is een persoonlijke overhoorder en spelling trainer. Woordjes overhoren op deze manier laat je niet alleen sneller je woordjes leren, je auditieve geheugen (je luistervaardigheid) wordt ook nog getraind. Laat die (luistervaardigheid) toets maar komen!

Is WordJo een bewezen beter programma om je woordjes te leren?

 • De makers van WordJo zijn mensen uit de praktijk. Mensen die al jaren voor de klas staan en veel onderwijservaring hebben. Er is uitvoerig getest met de beste testers die er zijn, de leerlingen zelf! Met alle feed-back die wij terug krijgen maken we WordJo elke keer weer beter én leuker. Kijk ook eens bij de reviews wat gebruikers over WordJo zelf zeggen.

Waarom is WordJo leuker om woordjes te leren?

 • Doordat je niet merkt dat je aan het leren bent maakt het niet zoveel uit hoe lang je ermee bezig bent. Als je iets leuk vindt dan gaat het beter en sneller om kennis in je hersenen op te nemen. Saaie dingen zijn er genoeg in het leven, toch?

Mijn kind heeft erg veel moeite met woordjes leren, wat als WordJo ook niet werkt?

 • Iedereen leert weer anders, wij weten dat ook. WordJo geeft je kind tijdens het spelend leren “leertips” om hen verder te helpen met het leren. Deze waardevolle tips geven hen een inzicht in wat ze het beste kunnen doen als ze vastlopen. (vraag de nieuwsbrief aan) De fouten analyse per spel geeft hen inzicht in wat er nog niet zo goed gaat. Dit levert je kind veel tijdswinst op en laat ze ook beter scoren op toetsen.
 • Ook is het mogelijk om voor tips contact met onze helpdesk op te nemen via info@WordJo.com 

WordJo is anders dan andere leer programma’s, waarom is dat?

 • WordJo is snel en interactief, wat de aandacht van je kind vast houdt. Met 5 minuten per dag gaat je kind al betere cijfers halen.
 • Leerlingen gaven vaak als feed-back dat de bestaande programma’s “saai” waren. Dat ze eerst woordenlijsten in moesten voeren om de woordjes te kunnen leren. Dit was allemaal veel werk en wat als je nou fouten maakt? In WordJo staan al die woordenlijsten al klaar, snel en foutloos. Ideaal!! Je kind kan direct starten met woordjes leren.
 • 21 jaar onderwijservaring als docente Engels heeft me een goed inzicht gegeven in wat er beter kan. Als iets niet leuk is of saai dan begint je kind er niet snel aan. WordJo maakt het leuker waardoor je kind sneller gemotiveerd is.
 • WordJo maakt gebruik van (near) native speakers. Geen computerstemmen.
 • WordJo geeft feed-back wat betreft fouten, zo kan je kind nog beter woordjes leren en weet je kind waar het op moet letten. Dit levert enorm veel tijdswinst én betere cijfers op!

WordJo is anders dan andere online programma’s, wat is er precies anders?

 • Wij gaan uit van de kracht van herhaling. Je leert geen taal door multiple choice dingen aan te klikken. Je moet woorden horen en ze op verschillende manieren regelmatig langs krijgen om het op te slaan in je hersenen. Parate kennis= kennis voor altijd!

Mijn kind vindt niet zoveel leuk, gaat hij/zij WordJo wel leuker vinden?

 • Een kind moet ook beseffen dat niet alles leuk is in het leven. Zonder moeite zal je ook geen kennis in je hersenen krijgen. Woordjes leren zal voor de meeste kids nooit leuk zijn maar WordJo maakt het wel leuker. Laat je kind zelf kiezen: boek of WordJo?

Zijn er tips voor ouders hoe je WordJo het beste in kunt zetten?

 • Jazeker! Ook ouders weten niet alles! We helpen met tips en tricks hoe je als ouders WordJo het beste in kunt zetten. Je hebt namelijk als ouders al zoveel aan je hoofd. We willen niet alleen tijdwinst voor de kinderen maar ook voor de ouders. Wij hebben veel ervaring met onderwijs en we willen graag ouders ondersteunen in het motiveren van kinderen om WordJo op de juiste manier te gebruiken. (vraag de nieuwsbrief aan en word lid van onze social media sites voor 366 dagen leertips)

De woordenlijst/methode van mijn kind staat er niet tussen, wat nu?

 • Mail ons de gegevens of stuur een foto van de woordenlijsten en wij zetten deze kosteloos in WordJo. Je eigen lijsten, je eigen woordjes leren.

De school van mijn kind werkt met een zelfgeschreven methode/thema. Is het mogelijk om deze in WordJo te zetten?

 • Jazeker! Mail ons de gegevens of stuur een foto van de woordenlijsten en wij zetten deze kosteloos in WordJo.

Waarom is WordJo niet gratis?

 • De wc spoelt ook niet gratis door hahaha…Wij vragen een zeer redelijk bedrag voor het gebruik van WordJo. Wij zijn geen groot bedrijf maar mensen uit de praktijk die vanuit passie dit programma gestart zijn. Kinderen de motivatie terug geven om woordjes te leren. Kinderen te zien stralen vanwege een goed cijfer. Dat is waar WordJo om draait. Om WordJo te blijven verbeteren en nog meer talen aan te bieden is geld nodig. Sponsor ons alsjeblieft!

Is het mogelijk om WordJo financieel te ondersteunen?

 • Graag! Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven en investeerders die ons willen ondersteunen om ons woordjes leerprogramma nóg leuker en beter te maken. Educatie in de vorm van een taal leren zorgt ervoor dat we met iedereen over de hele wereld kunnen communiceren, dat is toch fantastisch?! Mail ons: info@WordJo.com

Waarom is er geen app van WordJo?

 • Een programma online kan je op álle devices spelen, ook op een computer en laptop. Met een app kan dit niet. WordJo kun je dus op alle devices spelen, voor iedereen toegankelijk.

 

Wij spelen WordJo thuis

24/7 spelen en ontdekken! Engels/Frans/Duits en Spaans onbeperkt spelen en leren. Tot maximaal 5 spelers kunnen van WordJo gebruik maken.

Wij spelen WordJo op school.

Alleen aan te maken door docenten en leerkrachten! Speel met elkaar en tegen elkaar in de klas!

WordJo

Hét leukste spel om woordjes te leren, woordjes te stampen en beter worden in je talen. WordJo is gratis te spelen in de klas. Engels leren, Frans leren, Duits leren, Spaans leren kan natuurlijk ook gewoon thuis, op elk device te spelen. WordJo speel je altijd en overal. Met een app woordjes leren is leuker, WordJo is ook leuker woordjes leren. Moderne vreemde talen leren op een moderne manier. Probeer het zelf, speel onze demo, bestel WordJo voor thuis.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Lees hierover in onze Privacy policy    OK