Privacy verklaring

Welkom bij het Privacy Statement van WordJo. Wat goed dat je checkt hoe het zit met je privacy. Wij vinden privacy namelijk heel belangrijk en nemen privacy dan ook heel serieus. Als je via WordJo spellen speelt, hoeft niemand anders te weten welke spellen je speelt en wat je resultaten zijn. Ook wil je natuurlijk niet dat je gegevens terecht komen bij andere bedrijven. In het Privacy Statement hieronder leggen we precies uit welke informatie we van je verzamelen en hoe zeer zorgvuldig we daarmee omgaan. Ook leggen we uit welke rechten je hebt met betrekking tot je gegevens. We hebben ons best gedaan om het Privacy Statement in simpele en duidelijke taal op te schrijven. Ook hebben we aan de rechterzijde een kolom opgenomen met de titel “Kort gezegd…”, waarin we in het kort uitleggen wat er wordt bedoel. Je kan het hele verhaal lezen, maar de conclusie is dat wij je op basis van je persoonsgegevens helpen om makkelijk en veilig WordJo te spelen. We houden ons daarbij aan de wet (zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming). En je persoonsgegevens? Die bewaken wij zo goed mogelijk!

We verzamelen via onze website wordjo.com (en wordjo.nl, wordjo.de, wordjo.be). We vinden het belangrijk dat je precies weet welke Informatie we verzamelen, voor welke doelen we deze Informatie gebruiken, welke rechtsgrond we daarvoor gebruiken en hoe lang we deze Informatie bewaren. In dit Privacy Statement proberen we dat op een transparante manier te beschrijven. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

1. Wie is WordJo

WordJo is een bedrijf. (69474281).

Je kan contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@WordJo.com. Wij zijn gevestigd aan de Radio Oranjelaan 2, 1318 AX Almere.

Met WordJo kunnen gebruikers via online spelletjes oefenen met vreemde talen. Op het moment van schrijven zijn dit: Spaans, Engels, Frans en Duits. Wanneer gebruikers games spelen, kunnen zij Jocoins sparen. Deze Jocoins kunnen zij inwisselen voor leuke artikelen voor de Avatar. Ook kan je als ouder/hoofdgebruiker zien hoe vaak je kind oefent met WordJo, welke oefeningen worden gemaakt en hoeveel vragen je kind/de gebruiker goed of fout beantwoordt.

Kort gezegd…

WordJo maakt woordjes leren leuker voor gebruikers vanaf groep 4 van de basisschool t/m het voortgezet onderwijs. 

Wil je contact met ons? Mail naar info@WordJo.com  of stuur een brief naar WordJo, Radio Oranjelaan 2, 1318 AX Almere.

2. WordJo lidmaatschap

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, moet je als ouder/hoofdgebruiker een lidmaatschap afsluiten bij WordJo Je moet daarbij een persoonlijk account voor jezelf (het Ouderaccount/hoofdaccount) en voor je kind (het Kinderaccount/gebruikersaccount) aanmaken. Voor ieder kind/gebruiker dat je aanmeldt, maken we een persoonlijk Kinderaccount/gebruikersaccount aan (indien wenselijk).

Ouderaccount/hoofd account en Kinderaccount/gebruikers account
Voor het aanmaken van het Ouderaccount/hoofd account moet je de volgende Informatie geven:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • Wachtwoord.
  • Geboortedatum (optioneel)

Voor het aanmaken van het Kinderaccount moet je de volgende Informatie geven:

  • Voornaam kind;
  • E-mail adres (optioneel)
  • Geboortedatum (optioneel)

Financiële gegevens
Als je een lidmaatschap aangaat, worden ook financiële gegevens van je verwerkt. Bij WordJo kan je je lidmaatschap op verschillende manieren betalen. Dat gaat allemaal online en op een veilige manier. Afhankelijk van de betalingswijze die je kiest, worden bepaalde financiële gegevens verwerkt:

  • iDEAL: met iDEAL reken je af in de vertrouwde internet bankier omgeving van je eigen bank.
  • Creditcard: we accepteren MasterCard, Visa of American Express. Je moet de benodigde gegevens van je creditcard invullen en de stappen doorlopen.

Als de betaling is gelukt, kom je automatisch weer op de pagina van WordJo terecht.

We gebruiken deze Informatie alleen om betalingen te verwerken. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen WordJo en jou als ouder/hoofd gebruiker.

Adresgegevens
Het is mogelijk dat je bij het afsluiten van het lidmaatschap een cadeautje ontvangt. Wanneer dit het geval is, zullen we je adresgegevens vragen en opslaan in je Ouderaccount. We zullen het cadeautje naar dit adres sturen. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen WordJo en jou als ouder/hoofd gebruiker.

Kort gezegd…

Afsluiten lidmaatschap

Als je als ouder een lidmaatschap afsluit met WordJo maken we een Ouderaccount /hoofdaccount en Kinderaccount/gebruikersaccount aan. Je moet daarvoor de volgende Informatie geven: voor- en achternaam ouder, e-mailadres, wachtwoord, naam kind, geboortedatum (optioneel) en betaalwijze. Wanneer je bij je lidmaatschap een cadeautje ontvangt, zullen we je adresgegevens vragen.

3. Ouderaccount/hoofdaccount en Kinderaccount/gebruikersaccount

Ouderaccount/hoofdaccount
In je Ouderaccount/hoofdaccount kun je de voortgang van je kind/kinderen/gebruiker/gebruikers volgen. Naast de verplichte Informatie genoemd onder 2 kan je de volgende optionele Informatie opnemen in je Ouderaccount:

  • Gebruikersnaam;
  • Adres;
  • Woonplaats;
  • Telefoonnummer.

Je adres en telefoonnummer kan je invullen zodat we deze Informatie hebben wanneer je een gratis cadeau op willen sturen. Wanneer je bij het afsluiten van het lidmaatschap je adres al hebt opgegeven, staan deze gegevens automatisch in je Ouderaccount.

Kinderaccount/gebruikersaccount
Via het Ouderaccount/hoofd account kan je per kind/gebruiker een Kinderaccount/gebruikersaccount aanmaken. Het Kinderaccount/gebruikersaccount is via het Ouderaccount/hoofd account volledig in te zien. Wanneer je kind /de gebruiker via zijn Kinderaccount /gebruikersaccount WordJo speelt, heeft hij uiteraard geen toegang tot het Ouderaccount.

Om in te loggen in het Kinderaccount/gebruikers account, moet je kind /de gebruiker een nickname en een wachtwoord aanmaken. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen WordJo en jou als ouder/hoofd gebruiker.

Optionele Informatie
Naast de nickname, wachtwoord, voornaam van je kind en groep, kan je of je kind de volgende optionele Informatie opnemen in het Kinderaccount:

  • Achternaam;
  • Geslacht;
  • E-mailadres;
  • Geboortedatum;

De Informatie die je verstrekt kun je als ouder/hoofd gebruiker altijd aanpassen.  

We vinden het prettig om je geslacht te weten, zodat we je op de goede manier kunnen aanspreken.

We gebruiken de geboortedatum van je kind om je kind een verjaardag e-mail te sturen (mocht deze ingevuld zijn). Anders wordt deze mail verstuurd naar het e-mailadres van de ouder.

Wanneer je kind/de gebruiker zijn e-mailadres invult, sturen wij op dat e-mailadres het nieuwe wachtwoord. 

We verwerken deze Informatie op basis van het gerechtvaardigde belang om onze dienstverlening voor jou en je kind zo gemakkelijk en nuttig mogelijk te maken.

Spelen met WordJo
Wanneer je kind speelt met WordJo houden we het volgende bij:

  • Welke oefeningen door je kind zijn gemaakt;
  • Hoeveel minuten je kind heeft gespeeld;
  • Hoeveel vragen je kind goed of fout heeft beantwoord;
  • De resultaten per spel (op basis van oefenresultaten en oefentijd).

We gebruiken deze Informatie ook in het Ouderaccount/gebruikers account, zodat je als ouder /hoofd gebruiker een overzicht hebt van het gebruik van WordJo door je kind/de gebruiker. 

Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen WordJo en jou als ouder/hoofd gebruiker.

Kort gezegd…

Ouder- en Kinderaccount/hoofd gebruikers en gebruikers account
Om WordJo te kunnen gebruiken moet je een persoonlijk Ouderaccount/hoofd account aanmaken. Via het Ouderaccount/hoofd account kun je een Kinderaccount/gebruikers account aanmaken, waarmee je kind/de gebruiker kan spelen met WordJo. We houden bij welke oefeningen je kind/de gebruiker maakt, hoeveel minuten je kind/de gebruiker speelt, hoeveel vragen je kind/de gebruiker goed of fout beantwoordt en de resultaten. 

4. Sollicitanten (vrijwilligers)

De volgende gegevens van sollicitanten worden verwerkt door WordJo:

  • E-mailadres
  • LinkedIn (optioneel)
  • Skype id (in enkele gevallen)
  • CV (waarin onder andere kunnen zijn opgenomen leeftijd, adres, werkervaring, opleidingsniveau enzovoort)

Deze gegevens verwerkt WordJo enkel ten behoeve van de sollicitatieprocedure en worden nooit met derde partijen gedeeld.

5. WordJo shop

Op WordJo verdien je Jocoins door games te spelen. We koppelen de Jocoins aan het account van je kind. De Jocoins die zijn verdiend, kan je kind inruilen voor artikelen voor de avatar of artikelen voor het gebruik in het spel. 

Het gebruik van deze Informatie is noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst.

Kort gezegd…

Op WordJo kan je Jocoins sparen en inwisselen voor artikelen in de WordJo shop. 

6. Contact met WordJo

Wanneer je vragen of klachten hebt over WordJo, kan je contact opnemen met de klantenservice. We slaan dan je contactgegevens en je vraag of klacht op. We zoeken daarbij in onze systemen of je een WordJo lidmaatschap hebt. Ook kunnen we je om meer informatie vragen als we dat nodig vinden voor de beantwoording van de vraag of de afhandeling van de klacht.

De Informatie die wij op deze manier verzamelen, gebruiken wij voor de beantwoording van de vraag en de afhandeling van de klacht. Deze verwerking van je Informatie is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van WordJo. Het gaat namelijk om het belang om jou als abonnee efficiënt te kunnen bedienen en de klantenservice van WordJo te optimaliseren. De verstrekte Informatie wordt ook opgeslagen in onze systemen en gebruikt om WordJo te analyseren, optimaliseren en te verbeteren (zie ook Hoofdstuk 11 Onderzoek en Analyse).

Verder biedt WordJo soms ook de mogelijkheid tot deelname aan tevredenheidsonderzoeken en evaluatie. Verwerkingen van Informatie in het kader van deze onderzoeken doen wij op basis van ons gerechtvaardigd belang om onze diensten te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de abonnees.

Kort gezegd…

We gebruiken je Informatie om met je te kunnen communiceren en je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

7. Aanbiedingen, rapporten, nieuwsbrieven en serviceberichten

Aanbiedingen
WordJo gebruikt het e-mailadres dat je hebt opgegeven, je naam en de naam van je kind om je op de hoogte te houden van acties die WordJo organiseert of je aanbiedingen te doen. We kunnen daarbij ook gebruikmaken van de laatste keer dat je kind WordJo heeft gespeeld, welke oefeningen je kind heeft gemaakt en de resultaten van je kind. Als je de overeenkomst beëindigt, kunnen we je ook aanbiedingen doen, waarbij we ook gebruik maken van de laatste keer dat je kind WordJo heeft gespeeld. Je kunt je afmelden via de afmeld mogelijkheid in elke e-mail.

Nieuwsbrieven
Je kan je opgeven voor nieuwsbrieven die WordJo stuurt. Als je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief maken wij gebruik van het e-mailadres dat je hebt opgegeven. WordJo kan ook je naam, je geslacht en de naam van je kind gebruiken om de nieuwsbrief te personaliseren. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven via de afmeld mogelijkheid in elke nieuwsbrief.

Serviceberichten
We willen je ook op de hoogte houden van de ontwikkeling van onze dienst. Wanneer er bijvoorbeeld een uitbreiding komt of er sprake is van een update zal WordJo dat daarom aan jou laten weten. Voor deze serviceberichten en berichten die een aankoop bevestigen is het niet mogelijk om je af te melden.

We verwerken deze Informatie op basis van onze gerechtvaardigde belangen om je (commerciële) berichten te sturen.

Kort gezegd…

We gebruiken je e-mailadres om je berichten te sturen. We sturen je nieuwsbrieven, aanbiedingen en serviceberichten. Je kan je van de mailings afmelden, behalve van de serviceberichten. De serviceberichten zien op de ontwikkeling van WordJo.

8. Automatisch gegenereerde informatie

Om WordJo optimaal te kunnen laten werken (bijvoorbeeld om pagina´s goed te kunnen weergeven en om de website en de app te beveiligen) hebben wij bepaalde Informatie nodig. Wij verzamelen daarom automatisch gegenereerde informatie over je surfgedrag tijdens je gebruik van WordJo. Deze informatie bestaat uit je IP-adres (het nummer van je computer dat het mogelijk maakt je computer te herkennen), het type browser (het computerprogramma om internet pagina´s mee te kunnen bekijken), het computersysteem dat je gebruikt, de pagina´s die je bezoekt en we plaatsen cookies.

Deze Informatie gebruiken we onder andere om onze dienstverlening zo goed mogelijk op je wensen aan te passen en om technische problemen en beveiligingskwesties op te lossen.

Zo gebruiken we het IP-adres, het account nummer en de pagina’s/cookies om eventuele ongebruikelijke situaties uit te kunnen zoeken of om hack pogingen af te breken. Als we bijvoorbeeld ineens veel gebruik van een bepaalde account op meerdere configuraties vinden dan kunnen we daar wat aan doen.

De browser gegevens en het computersysteem gebruiken we om te kijken hoeveel mensen een bepaalde configuratie gebruiken en daar passen we het platform weer op aan. Daarnaast helpt deze informatie om problemen te ‘debuggen’ (op te lossen), we kunnen dan precies zien in welke situatie er problemen zijn ontstaan.

Deze verwerking van je Informatie is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van WordJo, namelijk het belang van WordJo om WordJo te beveiligen en zo gebruiksvriendelijk mogelijk aan te kunnen bieden.

We gebruiken deze Informatie ook om anonieme statistische gegevens op te stellen. Zie hierover ook hoofdstuk 11 “Onderzoek en Analyse”. Als de automatisch gegenereerde informatie met behulp van cookies wordt verzameld, is ook hoofdstuk 8 “Cookies” van toepassing.

Kort gezegd…

Automatisch gegenereerde informatie
We verzamelen ‘automatisch gegenereerde informatie’ van je (IP-adres, type browser, computersysteem, account nummer, de pagina’s die je op WordJo bezoekt en cookies). Dit doen we om WordJo goed te laten werken en om WordJo te kunnen beveiligen.

9. Cookies

Voor WordJo gebruiken we cookies. Naast de bepalingen uit het Privacy Statement zijn de bepalingen uit het Cookie Statement van WordJo van toepassing. Het Cookiestatement vermeldt (https://www.wordjo.nl/cookie-statement-wordjo) welke cookies worden gebruikt en wat het doel van die cookies is. 

10. WordJo Demo

Wanneer je nog geen account hebt, kan je de gratis oefenversie van WordJo proberen. Je moet daarvoor je naam en e-mailadres invullen. Door je e-mailadres achter te laten ga je ermee akkoord e-mails met speciale aanbiedingen van WordJo te ontvangen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven via de afmeld mogelijkheid in elke e-mail.
 

Kort gezegd…

Wanneer je de gratis WordJo demo wil proberen, moet je je naam en e-mailadres invullen. 

11. Onderzoek en analyse

WordJo streeft ernaar om diensten van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. We zijn hiervoor de hele tijd bezig om WordJo te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren zodat we, waar nodig, aanpassingen in onze website en (eventuele apps) kunnen aanbrengen.

We kunnen voor dit onderzoek gebruik maken van je Informatie, zoals:

  • het aantal kinderen dat je hebt aangemeld;
  • het aantal oefeningen dat is gemaakt;
  • de oefentijd per oefening;
  • de duur van het bezoek aan WordJo;
  • welke oefeningen worden gemaakt en wat de resultaten zijn;
  • welke artikelen er zijn besteld in de WordJo shop;
  • welke pagina´s zijn bezocht op WordJo.

Wij doen dit op basis van ons gerechtvaardigde belang bij onderzoek, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van de diensten. Alleen speciaal hiervoor aangewezen werknemers van WordJo hebben voor dit doel toegang tot je Informatie. De resultaten van het onderzoek zijn altijd geaggregeerd. Dat betekent dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet persoonlijk tot je kind te herleiden zijn. Verder gebruiken we altijd gepseudonimiseerde gegevens en waar mogelijk geanonimiseerde gegevens.

Voorbeelden
Hieronder geven we voorbeelden van hoe we je Informatie kunnen gebruiken, zodat dit doel van WordJo duidelijk is.

  • Helaas komt het voor dat WordJo soms niet toegankelijk is. Wanneer je dit aan WordJo meldt, analyseren we je account gegevens. We proberen dan te achterhalen waarom je niet kan inloggen en wat de bug inhoudt. We kijken ook of dit probleem bij andere gebruikers speelt en proberen heel WordJo te verbeteren.
  • We houden in de WordJo shop bij welke artikelen er het meeste worden besteld.
  • We doen onderzoek naar de kwaliteit van de content binnen WordJo. Wanneer we bijvoorbeeld zien dat veel kinderen in groep 4 een bepaalde vraag fout beantwoorden, bekijken we of deze vraag misschien te moeilijk is gesteld of onduidelijk. Als dat zo is, zullen we deze vraag aanpassen.
  • We monitoren je inlog- en spelgedrag om te zien of er geen rare patronen zijn die erop wijzen dat je account is gehackt. Als we bijvoorbeeld zien dat er met je gebruikersnaam erg vaak een verkeerd wachtwoord gebruikt wordt dan zullen we hierop gepast reageren.

Kort gezegd…

We gebruiken je Informatie om WordJo te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren. Op deze manier kunnen we, waar nodig, aanpassingen in onze website en (eventuele apps) aanbrengen.

12. Bewaren van informatie

We bewaren je Informatie in principe zo lang als dat nodig is voor de bovengenoemde doeleinden, of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen. De bewaartermijn is dus afhankelijk van de aard van de gegevens en de doelen waarvoor WordJo deze gegevens verwerkt. We hebben hiervoor een intern beleid opgesteld en wij houden ons hier ook aan.

Wat betreft de account gegevens bewaren we deze zo lang wij de dienst aan je leveren, dus zo lang je de overeenkomst niet hebt beëindigd. Na beëindiging van de overeenkomst bewaren wij het Ouderaccount en het Kinderaccount tot 1 jaar na de beëindigings datum, zodat het mogelijk is om het lidmaatschap te her activeren zonder dat je je account gegevens wist.

Na 1 jaar verwijderen we het Kinderaccount/gebruikers account en worden dus de gegevens over de door je kind gemaakte oefeningen, datum, speeltijd, oefenresultaten en de rapportages verwijderd uit het account. We bewaren wel het e-mailadres van je als ouder en de groep van je kind. Deze gegevens bewaren we tot 5 jaar na beëindiging van het account. We bewaren deze gegevens op grond van ons gerechtvaardigde belang om commerciële berichten te kunnen sturen. Het grootste gedeelte van de WordJo leden start in groep 3 of 4, wat betekent dat zij nog ongeveer 5 jaar op de basisschool zitten en dus baat kunnen hebben bij de diensten van WordJo. Uiteraard kan de ouder/hoofd account via de opt-out mogelijkheid zich afmelden van commerciële berichten.

Na afloop van de bewaartermijn verwijderen we je Informatie of anonimiseren we je Informatie. Wanneer we de Informatie anonimiseren, gebruiken we de overgebleven gegevens voor eigen onderzoek en analyse om inzicht te krijgen in het gebruik van WordJo.

13. Verstrekking aan derden

Zonder je toestemming wordt je Informatie niet verstrekt aan partijen die niet tot WordJo behoren, met uitzondering van het navolgende.

WordJo kan je gegevens aan derden verstrekken wanneer WordJo dat op basis van wet- en/of regelgeving verplicht is, als WordJo dat nodig vindt in een rechtszaak of als WordJo dat nodig vindt om haar rechten te beschermen.

Ook zal WordJo Informatie verstrekken aan de door WordJo ingeschakelde verwerkers die in opdracht van WordJo persoonsgegevens verwerken. Je Informatie wordt alleen gebruikt voor het uitvoeren van die opdracht. Een voorbeeld hiervan is de hosting van de centrale database van WordJo. WordJo heeft (verwerkers)overeenkomsten met deze verwerkers gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over de beveiligingsmaatregelen die zij moeten nemen om je Informatie te beschermen.

Kort gezegd…

We verkopen geen persoonlijke informatie aan externe organisaties of andere bedrijven. Alleen als dat moet op grond van de wet, een rechtszaak of op grond van andere belangen van WordJo zullen wij persoonlijke informatie aan externen verstrekken. WordJo maakt wel gebruik van partijen die in opdracht van WordJo persoonsgegevens verwerken. Dit zijn verwerkers van WordJo.

14. Bescherming van informatie

We hechten ontzettend veel waarde aan een goede beveiliging van je Informatie. We hebben dan ook passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je Informatie te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Verder vinden we het belangrijk dat je Informatie in principe binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”) wordt opgeslagen. Waar de Informatie buiten de EER wordt opgeslagen, zorgen wij ervoor dat deze opslag in overeenstemming met de wet is en dat een passend beschermingsniveau is gewaarborgd. We hebben met deze partijen de EU Model Clauses getekend en/of de doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS privacy shield.

Kort gezegd…

We hebben ervoor gezorgd dat je persoonlijke Informatie goed beschermd is. Dit is een van onze hoogste prioriteiten. Onze servers staan in de Europese Unie. Wanneer we de gegevens buiten de EU verwerken, hebben we daarvoor een passend beschermingsniveau gewaarborgd.

15. Wat zijn je rechten?

Reactie
We proberen zo snel mogelijk en in ieder geval binnen één maand op je verzoek te reageren. De mogelijkheid bestaat echter dat we meer tijd nodig hebben. Wanneer dat zo is, zullen we je hierover vóór afloop van de hierboven bedoelde maand informeren. De extra tijd zal niet meer dan twee maanden bedragen.

Verzoeken kunnen worden gedaan door een e-mail te sturen aan info@WordJo.com. Stuur de e-mail vanuit het e-mailadres waarmee je bij ons bekend bent, zodat we zeker weten dat de Informatie die je opvraagt ook echt bij jou hoort.

Wanneer we niet (volledig) kunnen vaststellen op welke persoonsgegevens je verzoek betrekking heeft, kunnen we je vragen om je verzoek (nader) te specificeren.

De mogelijkheid bestaat dat we een verzoek van je afwijzen, bijvoorbeeld omdat je verzoek ongegrond of buitensporig is of omdat we (wettelijk gezien) niet aan je verzoek kunnen of hoeven te voldoen. We zullen je ook van een afwijzing op de hoogte stellen. Verder bestaat de mogelijkheid dat we je vragen jezelf te identificeren voordat we je verzoek in behandeling nemen.

We wijzen je er op dat je het recht hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Uiteraard hopen we niet dat dat nodig zal zijn!

Inzagerecht
Je hebt het recht een verzoek in te dienen om te achterhalen of wij op jou betrekking hebbende persoonsgegevens verwerken. Wanneer dit het geval is, zullen we je in overeenstemming met de wet een kopie van de over jou verzamelde persoonsgegevens verstrekken.

Recht op rectificatie
Je hebt het recht om een verzoek tot rectificatie van onjuiste op jou betrekking hebbende persoonsgegevens in te dienen. Wanneer mogelijk, heb je tevens het recht aanvullende persoonsgegevens te verstrekken om zo de verzameling van je persoonsgegevens volledig te maken.

Je kan deze wijzigingen ook zelf direct doorvoeren in het WordJo Ouderaccount/hoofd account of Kinderaccount/gebruikers account.

Recht om vergeten te worden
Je hebt het recht om te verzoeken tot wissing (verwijdering) van (bepaalde) op jou betrekking hebbende persoonsgegevens (het recht op vergetelheid). Indien je verzoek wordt toegekend, zullen we de betreffende persoonsgegevens verwijderen.

Recht op beperking
Je hebt het recht een verzoek in te dienen tot beperking van je persoonsgegevens. Dit betekent dat, indien het verzoek tot beperking wordt gehonoreerd, we gedurende de termijn van de beperking je persoonsgegevens niet verder zullen verwerken tenzij dit op basis van de wet toch geoorloofd is.

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om, onder bepaalde omstandigheden, bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens, bijvoorbeeld als wij je persoonsgegevens verwerken op basis van gerechtvaardigd belang. Als je bezwaar maakt, zullen we je privacy belangen afwegen tegen onze bedrijfsbelangen. Als je belang zwaarder weegt, zullen we je persoonsgegevens niet verder verwerken.

Indien je persoonsgegevens worden gebruikt voor direct marketing, kun je altijd bezwaar maken tegen de verwerking. In dat geval zullen wij je persoonsgegevens niet meer voor dat doeleinde verwerken.

Recht op dataportabiliteit
Je hebt het recht een verzoek tot dataportabiliteit in te dienen. We zullen de gegevens die onder dit recht vallen op een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm aan jou ter beschikking stellen zodat je deze aan een derde partij kunt overdragen.

Kort gezegd…

We vinden het belangrijk dat je weet hoe we met je persoonsgegevens omgaan en dat je bepaalde rechten hebt wat betreft je persoonsgegevens. Zo heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast heb je het recht om de volgende verzoeken in te dienen:

  • Inzagerecht;
  • Rectificatie;
  • Recht om vergeten te worden;
  • Recht op beperking;
  • Recht op bezwaar;
  • Recht op dataportabiliteit.

Een verzoek kan je indienen via info@WordJo.com. In principe beantwoorden we je verzoek binnen 1 maand. Je kunt je eigen gegevens ook altijd bekijken en wijzigen in je Ouder-/hoofd of Kinderaccount/gebruikersaccount.

16. Kinderen

WordJo sluit de overeenkomst met de ouder/hoofd gebruiker, zodat je kind/de gebruiker gebruik kan maken van WordJo.

17. WordJo in de Klas

We bieden aan scholen de dienst WordJo in de Klas aan. WordJo heeft met de school een verwerkersovereenkomst gesloten. We gebruiken hierbij de Model Verwerkersovereenkomst zoals opgesteld door de PO-Raad, VO-raad, GEU, KBb-E en VDOD, verenigd in Edu-K.

Deze overeenkomst kan je [hier] lezen. De school schakelt WordJo in als verwerker. WordJo verwerkt (persoons)gegevens alleen in opdracht van de school. De school is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de (persoons)gegevens, zoals gedefinieerd in de Algemene verordening gegevensbescherming.

Aanbiedingen
WordJo gebruikt het e-mailadres dat je als leerkracht hebt opgegeven, je voornaam en achternaam en school om je op de hoogte te houden van de acties die WordJo organiseert. Je kunt je afmelden via de afmeld mogelijkheid in elke e-mail.

Onderzoek en Analyse
Daarnaast gebruikt WordJo de gegevens in WordJo in de klas om WordJo in de klas te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren zodat we, waar nodig, aanpassingen in onze website en apps kunnen aanbrengen. Voor de manier waarop we dit doen en de gegevens die we verwerken, verwijzen we naar Hoofdstuk 11 (Onderzoek en Analyse).

We benadrukken dat het voor WordJo niet bekend is welk kind WordJo in de klas speelt. De leerkracht bepaalt namelijk welke nickname/voornaam wordt ingevuld. 

Kort gezegd…

WordJo in de klas is een andere dienst van WordJo, die WordJo aanbiedt aan scholen. Met WordJo in de klas kunnen leerlingen en leerkrachten in aanvulling op het onderwijs gebruik maken van WordJo.

18. Wijzigingen in dit Privacy Statement

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden aan je bekend gemaakt. De laatste versie van het Privacy Statement is van november 2019.

19. Artikelen

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van WordJo. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacybeleid van WordJo te accepteren. WordJo respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. WordJo handelt in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Door WordJo te gebruiken verklaart u akkoord te gaan met deze Privacyverklaring. We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in deze Privacyverklaring tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Indien de gebruiker jonger is dan 16 jaar, vragen wij bij registratie om het e-mailadres van de ouder(s) / verzorger(s). Deze ontvangen een mail waarmee het account van de minderjarige gebruiker bevestigd kan worden. WordJo is niet verantwoordelijk indien een minderjarige gebruiker op eigen initiatief een account aan maakt.

Artikel 1. Wat voor persoonsgegevens verwerkt WordJo en waarom?

Wanneer u een account aanmaakt op onze website en gebruik wilt maken van onze dienst, vragen wij u om enkele persoonlijke gegevens in te vullen.

Uw voor- en achternaam worden gebruikt ter identificatie voor jezelf, ouders en docenten. 

Uw e-mailadres wordt gebruikt om:

Een nieuw wachtwoord op te kunnen vragen,

Informatie te ontvangen over bijvoorbeeld belangrijke wijzigingen/updates aan het platform

Uw geboortedatum en geslacht vragen wij om onze communicatie af te stemmen. Denk hierbij aan de aanhef in onze communicatie en verschillende gebruikersinterfaces (thema’s) die wij voor verschillende type gebruikers hanteren. 

Daarnaast worden de gegevens in geanonimiseerde databestanden (niet meer gekoppeld aan uw naam) gebruikt voor onderzoek, bijvoorbeeld ter verbetering van ons platform.

Betaalgegevens

Indien u een pakket afsluit, vragen wij om uw betaalgegevens (zoals bankrekeningnummer) in te vullen. Dergelijke gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te kunnen voeren, klantenondersteuning te kunnen bieden en om u op de hoogte te kunnen houden van eventuele wijzigingen in onze abonnementen of producten.

Inloggegevens 

Om uw account, content en de daarin verwerkte persoonsgegevens te beveiligen, wordt er gebruik gemaakt van inloggegevens, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruiker kiest zelf zijn of haar wachtwoord, dat niet eenvoudig te raden is en lang genoeg moet zijn (liefst 12 karakters of meer). Daarnaast kunnen ook andere gegevens worden gebruikt die geschikt zijn voor identificatie, authenticatie en autorisatie van bevoegde gebruikers zoals bijvoorbeeld een profielfoto.

Gebruiksgegevens 

De gegevens die worden ingevuld bij het gebruik van WordJo worden verwerkt om instellingen op te slaan, leerprestaties te berekenen en om ons platform te verbeteren en beter af te kunnen stemmen op (het niveau van) de gebruiker en zodoende adaptief onderwijs mogelijk te maken. Als gebruikers via een school gebruik maken van WordJo, dan kunnen ook gegevens over de school en de klas worden verwerkt. 

Anonieme gegevens voor wetenschappelijk onderzoek 

Gebruiksgegevens kunnen in volledig geanonimiseerde vorm (dat wil zeggen dat gegevens niet meer tot individuele personen te herleiden zijn) gebruikt en aan (externe) onderzoekers beschikbaar gesteld worden voor onderzoek dat te maken heeft met onderwijs en de manieren waarop men optimaal kan leren. 

Gegevens over de computerapparatuur van gebruikers 

WordJo verwerkt IP-adressen van bezoekers om misbruik (zoals overbelasting van het netwerk, onbevoegde toegang of poging daartoe) tegen te gaan en om gebruikersstatistieken te kunnen verwerken. Verder kan WordJo enkele gegevens herkennen over de computerapparatuur van de gebruiker (zoals type besturingssysteem en type webbrowser) om eventuele technische problemen sneller op te kunnen lossen. WordJo gebruikt de hierboven genoemde persoonsgegevens alleen voor de daarbij omschreven doeleinden en om enige toepasselijke wettelijke verplichting na te komen.

Artikel 2. Aan wie worden mijn persoonsgegevens verstrekt?

WordJo stelt persoonsgegevens die zij verwerkt niet ter beschikking aan derden, tenzij:

- dit noodzakelijk is voor de werking van het platform (bijv. toeleveranciers)

- de gebruiker daarvoor schriftelijk toestemming verleent, of

- WordJo wettelijk verplicht is de gegevens te verstrekken.

Om een optimale kwaliteit, beschikbaarheid en veiligheid van de digitale onderwijsmiddelen te kunnen borgen, maakt WordJo gebruik van professionele toeleveranciers. WordJo heeft met al haar toeleveranciers die persoonsgegevens kunnen verwerken, contractuele afspraken gemaakt, zodat wordt gewaarborgd dat de persoonsgegevens niet voor andere doeleinden worden verwerkt dan in deze privacyverklaring vermeld en dat de persoonsgegevens worden beveiligd tegen verlies en onrechtmatige verwerking.

Artikel 3. Hoe kan ik mijn persoonsgegevens inzien, wijzigen of verwijderen?

Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op het moment aan ons is verstrekt. Indien u uw account verwijderd, worden uw gegevens en lijsten nog 3 maanden op onze servers bewaard. Dit doen wij indien een account per ongeluk kan worden verwijderd. Via een verzoek aan info@WordJo.com kunt u uw gegevens wel per direct laten verwijderen. Tenzij de wet dit anders voorschrijft. Verwijderde data zijn in dit geval niet meer op te vragen.

Om alle informatie op te vragen die wij van u hebben verzameld, kunt u een verzoek doen om inzicht te krijgen in uw data. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@WordJo.com. 

Artikel 4. Hoe beveiligt WordJo mijn gegevens?

WordJo en al haar toeleveranciers nemen passende beveiligingsmaatregelen om persoonsgegevens te beschermen tegen verlies en onrechtmatige verwerking. WordJo neemt onder andere de volgende maatregelen:

- Iedere webapplicatie van WordJo is beveiligd met behulp van encryptietechnologie (SSL/TLS) om de uitwisseling van gegevens te beveiligen.

- Er vinden dagelijks backups plaats om te voorkomen dat gegevens verloren gaan.

- WordJo hanteert een autorisatiebeleid om ervoor te zorgen dat medewerkers alleen toegang hebben tot Persoonsgegevens voor zover dat nodig is om hun werkzaamheden uit te voeren.
 

Artikel 5. Gebruik cookies

5.1 We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Klik voor de cookies statement https://www.wordjo.nl/cookie-statement-wordjo 

5.2 Cookies zijn kleine stukjes (tekst) informatie die een server naar de browser stuurt met de bedoeling dat de browser deze informatie bij een volgend bezoek weer terug zal sturen. Cookies van WordJo kunnen je computer of bestanden niet beschadigen. WordJo plaatst alleen cookies die voor het uitvoeren van de diensten noodzakelijk zijn. Indien er andere cookies moeten worden geplaatst, dan vragen we uw voorafgaande toestemming.

Deze meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en –services, op onze en op andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

5.3 WordJo maakt gebruik van Google Analytics. Deze servers bevinden zich buiten de Europese Unie. Google en al haar dochterondernemingen hebben verklaard een passend beschermingsniveau te garanderen, overeenkomend met de Europese wetgeving.
Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan de geldende privacy wetgeving en aan onze eigen Privacyverklaring voldoen. Als u vragen heeft over deze Privacyverklaring, kunt u contact met ons opnemen:

info@WordJo.com

20. Vragen

Privacy is een gevoelig punt, en terecht. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@WordJo.com.

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Lees hierover in onze Privacy policy    OK